Najlepše želje logo

Istorijat

Najlepše želje već decenijama ispunjavaju naše dane najlepšim ukusima prave čokolade. Od kada smo ih prvi put poželeli, pa sve do danas, mnogo toga se promenilo. Menjala se moda, muzika, tehnlogija, ali neke stvari se neće promeniti nikada – jedinstveni ukus i kvalitet omiljene Najlepše želje čokolade. A evo kako je sve počelo…

1922

Sve je pokrenula jedna želja 1922. godine ...

Priča o ostvarenju Najlepših želja počela je kada se francuski oficir po imenu Danijel S. Pesmažu zajedno sa našom vojskom vratio sa Solunskog fronta u Beograd i ostao da u njemu živi zbog velike ljubavi prema jednoj Beograđanki… A onda je poželeo da svim Beograđanima učini život makar malo slađim! Iz te najlepše želje osnovao je firmu „Louit S.A.” koja se bavila uvozom čokolade iz Francuske.

Uticaj Francuske na modu i slatkiše u Beogradu 20-ih godina

Omot čokolade Roda, sredinom 20-ih godina

1925. želja je rasla i rasla…

Već sredinom dvadesetih godina, počeo je da proizvodi sopstvenu čokoladu pod imenom „Roda”. Bila je to čokolada specifičnog ukusa koji traje i danas… I znamo je kao Menaž čokoladu!

Kasnije, fabrika prelazi u ruke Franje Vaje, iskusnog majstora iz Banata, koji nastavlja da je razvija i usavršava kvalitet čokolade.

1950

Žuta je (od)uvek u modi!

Već 50-ih godina, porodice širom tadašnje Jugoslavije prepoznavale su omiljenu pravu čokoladu po jedinstvenom žutom pakovanju…

Prvi žuti omot čokolade Najlepše želje

1966

1966. Soko i Nada Štark postaju jedno!

Integracijom pekare „Soko” i Fabrike čokolada i bombona „Nada Štark” nastaje Fabrika keksa, čokolade i bombona „Soko-Nada Štark”, koja je do danas ostala sinonim za slatkiše na ovim prostorima!

Prva Soko Štark fabrika, sredina 60-ih

Otvaranje nove fabrike bilo je velika vest.

1975. Nova fabrika

Svi su želeli najlepše… Zbog toga je 1975. godine otvorena nova fabrika na Voždovcu, koja je mogla da ostvari želje svih onih koji su poželeli pravu čokoladu i druge slatkiše. Iz ove fabrike Najlepše želje izlaze i dan danas!

1980

Dizajn je uvek držao korak sa vremenom.

Ukus prave čokolade ostajao je nepromenjen.  Ali pakovanje se menjalo kroz decenije, istovremeno  čuvajući prepoznatljivi izgled…

Omot 80-ih godina

2008

Prva Najlepše želje kampanja

Nakon mnogo godina komunikacije “od usta do usta”, bilo je vreme da se Najlepše želje čuju naglas! Iako zvuči neverovatno, to je bio prvi put da je emitovana TV reklama za Najlepše želje…

Prvi omot sa ukrasnom trakom 

2010. Na talasu Atlantic-a

Od 2010. godine Štark postaje deo Atlantic grupe, vodeće regionalne kompanije u FMCG industriji koja je prisutna u više od 40 zemalja sveta. Crvena traka se pojavila u prvom planu na omotu, uz prepoznatljive ruže.

2020

Najlepše želje za budućnost!

Danas su Najlepše želje domaći brend koji je sinonim za pravu čokoladu, jedinstvenog i prepoznatljivog ukusa, sa impresivnim portfoliom od više od 40 proizvoda za sve prilike i za svačiji ukus…
Od prefinjene Selection tamne čokolade, do Najlepših željica, bombonjera i ostalih Najlepših želja koje nastavljamo da ispunjavamo!

2021

Sve što radiš radi punim srcem!

U 2021. omiljena mlečna čokolada dobila je novo ruho! Moderno, redizajnirano pakovanje čuva nepromenjen najlepši ukus kreiran s ljubavlju. Uz prepoznatljive brend boje i osvežen dizajn, nastavljamo uživanje punim srcem!

2022