Najlepše želje logo
Vrati se
OKTOBAR
04

Svetski dan životinja: Da se repom maše sa punim srcem!

Calendar Single Cover
Actions Single Coffe

Četvrtog oktobra slavimo Svetski dan životinja. Ovaj lepi datum nije samo povod više da zagrliš svoju kucu ili macu. Svetski dan životinja obeležavamo iz jednog veoma važnog razloga: da učinimo svet boljim mestom za životinje, tako što ćemo se izboriti za njihova prava.

Okej, učiniti svet boljim mestom zvuči kao težak zadatak. Pitaš se šta ti zapravo možeš da uradiš što će napraviti razliku? Pa, zapravo je jednostavno. Kada si negde u prirodi, seti se da je i to nečija kuća. Čuvaj prirodu koliko god možeš, i pokušaj da svako prirodno stanište nakon tvoje posete ostane netaknuto. Ako imaš ljubimca, brini o njemu adekvatno. Nemaš ljubimca? Probaj nešto od sledećeg. Nahrani kuce u kraju, svrati do lokalnog azila i volontiraj, šeruj apel kada neka životinjica traži dom. I najvažnije: edukuj se.

Kada naučiš kako da prepoznaš kome je pomoć potrebna i kako da je pružiš, svet zaista postaje bolje mesto. Kada se edukuješ o pravima životinja, otkrićeš i nove načine da im pomogneš. A kada sve to podeliš sa ljudima oko sebe – promene se dešavaju!

P.S. Onaj zagrljaj svakako nemoj da zaboraviš, da bude puno srce i tebi, i kuci, i maci.

Calendar Bottom Cover