Najlepše želje logo
Vrati se
MART
08

Svetski dan žena: Budi uz žene punim srcem - 365 dana u godini!

Calendar Single Cover
Actions Single Coffe

Da li znaš kako smo krenuli da slavimo Dan žena? Ovaj praznik je prevalio dug put do datuma kada se ženama daruju cveće i čokolade. Počelo je protestima hiljada i hiljada radnica u Americi koje su izašle na ulice kako bi se izborile za bolje plate, kraće radno vreme i pravo glasa. Decenije borbe za ravnopravnost su sledile, a neke bitke se biju i danas. Zato, svaki put kad dajemo dragim ženama poklon za Osmi mart, treba da se podsetimo zašto to radimo.

Znaš kako to biva kada smo mali – Dan žena je onaj dan u godini kada učiteljica obavezno mora da dobije poklon. Tada se u odeljenju obično nađe neko zbunjen činjenicom da slavimo dan žena, ali ne i dan muškaraca, pa ceo praznik počne da dovodi u pitanje. Pa kako to, pa zašto? Iako učiteljica tu uvek lepo objasni zašto praznujemo Osmi mart, obično tek kad porastemo shvatimo koliko je ovaj datum važan.

Pokloni koji se čine kao lep gest, zapravo su mnogo više od toga – čak i jedan cvet i čokolada su simboli kojim pokazujemo da znamo i uvažavamo značaj borbe koja još uvek traje. Dovoljan je i mali znak pažnje da ženama pokažemo kako smo uz njih punim srcem.

P.S. Ako tražiš način da pokažeš ženama u svom okruženju da si saveznik u borbi za njihova prava, svrati do Ja volim Štark radnje. Čeka te veliki izbor poklon pakovanja i poslastica uz koje ćeš dragoj ženskoj osobi izmamiti širok osmeh na lice.

Calendar Bottom Cover