Najlepše želje logo
Vrati se
JANUAR
21

Svetski dan zagrljaja: Do punog srca za samo par sekundi

Calendar Single Cover
Actions Single Coffe

Znaš li kolika je moć zagrljaja? Čine da se osećaš bolje, da shvatiš da je sve rešivo i da si na sigurnom. Pritom, zagrljaji ne samo da su lepi, već su i nepohodni. Naučnici kažu da nam je potrebno 4 zagrljaja dnevno da preživimo, 8 za “održavanje” i 12 za rast. Šta to znači? Što više zagrljaja, to bolji dan!

Čini ti se nemogućim da su zagrljaji baš toliko bitni? Čekaj, hajde da se vratimo malo unazad. Sećaš se prve grdnje u školi? Učiteljica te opomene pred svima, a ti hoćeš da propadneš u zemlju. Pa žuriš kući kod mame u naručje, pa te ona zagrli čvrsto i odjednom znaš da nije smak sveta. Jedan zagrljaj i sve je u redu. Zagrljaj je kao superheroj koji spašava dan!

Naravno, nisu ni svi zagrljaji isti, iako nam je od gotovo od svakog puno srce. Neki zagrljaji su usputni, neki su prisni i intimni, a neki su “medveđi”. Da, i to postoji. Medveđi zagrljaj je ono kada te neko jednom rukom drži oko struka, a drugom preko ramena i gleda te u oči. U nekim zemljama je zagrljaj uobičajen prilikom pozdrava, a gotovo svugde je prepoznat i kao jezik ljubavi.

Samo par sekundi čvrstog zagrljaja je dovoljno da i tebi i osobi koju grliš bude srce puno. Znaš šta ti je činiti.

Calendar Bottom Cover