Najlepše želje logo
Vrati se
MAJ
02

Svetski dan smeha: Da te ceo svet razume, smej se punim srcem!

Calendar Single Cover
Actions Single Coffe

Znaš za onu izreku: “Smeh je lek za dušu”? Postala je već pomalo izlizana fraza i zaista nemamo pojma ko ju je prvi izgovorio. Ali ipak, imamo važan razlog zašto je danas pominjemo. Danas, 2. maja, slavimo Svetski dan smeha! I, znaš kako, smeh zaista zaslužuje svoj dan u godini! Pa i više od toga. Festival smeha, može?

Smeh ne samo što je lek za dušu (izlizano, ali istinito), već je i jedan univerzalni jezik. Kome god da se osmehneš na ovoj našoj planeti, znaće da imaš dobre namere i puno srce. Osim što nas leči, smeh nas i povezuje. Jedna iskreno cerekanje sa kolegom, osobom u busu ili nekim trećim, i odmah ste bliskiji nego što ste bili. Neobično, zar ne?

Kada se smeješ sa nekim, a ne nekome (obrati pažnju na razliku, važna je), distanca među vama se smanjuje. Osoba sa kojom se smeješ počinje da uviđa da delite isti pogled na svet, jer su vam iste stvari smešne. Naučnici kažu da je smeh kao neki socijalni lepak, a čak su i sproveli neka istraživanja da to i dokažu. I uspeli su, nego šta!

Sad kada smo skontali koliko veliku ulogu smeh ima u našim životima, red je da proslavimo Dan smeha kako dolikuje! Ispričaj vic, podeli neki mim ili napravi foru – dokle god se smejemo zajedno, svima će nam biti puno srce!

Calendar Bottom Cover