Najlepše želje logo
Vrati se
MART
18

Svetski dan recikliranja: Odloži, ponovo upotrebi, samo neka kruži!

Calendar Single Cover
Actions Single Coffe

Sećaš se one lekcije iz škole o kruženju materije? Biologija, šesti razred, ma ko se još seća. A tek recikliranje! Mnogi pričaju da je važno, ali i dalje nisi siguran o čemu je reč?

Recikliranje je zapravo jeste važno i nije komplikovano kao što se možda čini. Ako želiš da recikliraš – potrebno je samo da obratiš pažnju na sastav predmeta i ambalaže kada dođe trenutak za odlaganje. Naravno, neke stvari i ne moraju na reciklažu – možeš im produžiti životni vek tako što ćeš im naći novu namenu!

Kada se odlučiš za nešto prenameniš, odnosno – ponovo upotrebiš, to je pravi trenutak da pustiš mašti na volju. Svaki izazov je šansa za kreativnost, a kada nečemu nađeš novu upotrebnu vrednost, uživaćeš u tome punim srcem! Stara šerpa sa bušnim dnom lako može postati saksija za cveće. Iskorišćena tegla – uz malo dekoracije, eto ga super mesto za odlaganje začina ili sitnica. Stari časopisi su odličan materijal za kolaže, koji su sami po sebi zanimljiv projekat i za mališane i za odrasle.

Recikliranje ume biti izazovan proces, ali svaki, pa čak i najmanji korak je važan. Dokle god se trudiš da recikliraš, koliko god si u mogućnosti, činiš nešto pozitivno. A svaki napor da se planeta čini čistijom znači da ćemo u njoj uživati punim srcem.

Calendar Bottom Cover