Najlepše želje logo
Vrati se
FEBRUAR
22

Svetski dan razmišljanja: O čemu razmišljaš punim srcem?

Calendar Single Cover
Actions Single Coffe

Pomisliš na dragu osobu i odmah ti je puno srce, zar ne? Ali kad pomisliš na sve obaveze koje te sutra čekaju… I ne baš? O nekim temama više volimo da razmišljamo, o nekim manje. Ali čak i onima koje nam ne padaju tako lako, treba razmisliti punim srcem, jer se na taj način i nepovoljne situacije preokrenu nabolje.

Baš zato postoji Svetski dan razmišljanja – kao posetnik da razmišljamo, ali i da kažemo neke stvari naglas. Ustanovljen pre skoro sto godina od strane izviđačica u Americi, dan razmišljanja se proslavlja kao prilika da se istraže i upoznaju druge kulture, kao i da se podigne svest o globalnim problemima. Svake godine se tema Svetskog dana razmišljanja menja – problemi mladih, osnaživanje devojaka i devojčica i očuvanje planete su neke od tema koje su bile aktuelne prethodnih godina.

Verujemo da i ti imaš neke teme koje su ti važne i za koje se zalažeš punim srcem. Danas je pravi trenutak da o njima dobro promisliš, jer misao prethodi delima, a dobra dela menjaju svet. Koja je tvoja misao dana?

Calendar Bottom Cover