Najlepše želje logo
Vrati se
APRIL
03

Svetski dan knjige: Zaplovimo u čarobni svet knjiga

Calendar Single Cover
Actions Single Coffe

Od prvih priča za laku noć, preko školskih lektira, pa do “ozbiljne” literature koju čitaš kad porasteš, knjige nas prate kroz život i uz njih ne prestajemo da rastemo. Sećaš se trenutka kad si naučio da čitaš? Odjednom su se čitavi svetovi otvorili!

Skup slova na papiru ima neverovatno veliku moć: može te odvesti u prošlost ili budućnost, upoznati te sa fiktivnim i stvarnim ličnostima i pomoći ti da bolje upoznaš i sebe, a i svet oko tebe. Sa razvojem tehnologije, knjige su nam dostupne i u elektronskom obliku, mada pravi knjigoljupci tvrde da nema ničeg poput mirisa nove knjige i osećaja papira pod prstima.

Bilo da ih čitaš u klasičnom obliku ili sa ekrana nekog pametnog čitača, dobro je čitati. Jer čitanje ne samo da je prijatno, već je i korisno! Podstiče maštu, koncentraciju i bolje pamćenje, a uz to, pomaže ti da razviješ kritičko mišljenje. Ako se sećaš časova lektire iz škole, njihova suština je upravo u tome – čak i ako zaboraviš kako se koji lik zvao, ako razumeš zašto nešto radi, poenta je tu.

Naravno, kad uživaš u nekoj knjizi, sve ostalo je sekundarno. Sve prednosti čitanja su svakako i dalje tu, zato samo nastavi da uživaš u čitanju #punimsrcem!

Calendar Bottom Cover