Najlepše želje logo
Vrati se
JUL
07

Svetski dan čokolade: Devet od deset osoba voli čokoladu. A deseta uvek…

Calendar Single Cover
Actions Single Coffe

Aaah, čokolada: sreća koja se jede, kockice od kojih je puno srce, delikatno uživanje kojim valja zasladiti svaki dan. A naročito – Dan čokolade! Sedmi jul je Svetski dan čokolade, a u prevodu – dan kada se neizostavno mora smazati barem jedna tabla. Okej, može i da se podeli, jer znaš kako kažu: devet od desert osoba voli čokoladu (a deseta uvek laže).

Lepota najlepše čokolade nije samo u prepoznatljivom ukusu i mirisu koji nas osvaja. Ona je više od čokolade – uz par kockica, osećamo ispunjenje najlepših želja, podsećamo se da uživamo u svakom trenutku i da sve što radimo, radimo punim srcem.

Čokolada je toliko obožavana širom planete, da nam jedan dan za slavlje prosto nije dovoljan. Zato je, pored Svetskog dana čokolade koji obeležavamo danas, osnovano još nekoliko nacionalnih praznika, kao i jedan međunarodni. Doduše, verujemo da pravi ljubitelji u čokoladi uživaju 365 dana godišnje. Punim srcem, razume se!

Ipak, 7. jul je jedan zaista poseban datum. Tada je, kako su neki istoričari utvrdili, pre skoro 500 godina čokolada prvi put došla u Evropu. Naravno, razlikovala se od današnje čokolade koju obožavamo, i nije bila dostupna baš svima.

Srećom, to danas nije slučaj, pa je za najlepše uživanje dovoljno da načnemo čuvenu žutu ambalažu i uzmemo koju kockicu. Ili red. Ili… Šta smo ono rekli na početku?!

Calendar Bottom Cover