Vrati se na kalendar
JUL 2020
06

Dan poljubaca: Prvi ikada, prvi tokom dana ili onaj pred spavanje!

Calendar Single Cover
Actions Single Coffe

Prijateljski, u obraz ili romantični poljubac voljene osobe svakako je nešto najlepše što možete da poklonite nekome ili da poželite. Prvi ikada, prvi tokom dana ili onaj pred spavanje – svakako zaslužuje da ima svoj poseban dan!

O njemu se ispisuju pesme, romani, snimaju filmovi… Poljubac izaziva jedno od najlepših mogućih osećanja na svetu, koga smo, hteli to da priznamo ili ne, svi pomalo željni. I pored sve romantike i sentimenta, za to postoji i ono manje romantično, naučno objašnjenje. Tokom poljupca, pojačava se rad žlezda sa unutrašnjim lučenjem (ok, romantika je prošla). Endorfina, hormona sreće, tada je mnogo više, a kortizola, hormona straha – znatno manje. Nadbubrežma žlezda luči više adrenalina i puls se ubrzava.

Ali ipak, i pored svih naučnih objašnjenja, postoje poljupci koje svako od nas pamti i čiju magiju nijedna nauka ne može da odgonetne. Poljubac bi trebalo da obeleži svaki naš dan tokom godine, ali svakako zaslužuje i da makar jedan u godini bude posvećen samo njemu.

Nežan poljubac je najlepša želja koju nekome možete da ispunite. Činite to svakog dana!

Calendar Bottom Cover